Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde kippenvleugels in barbecuesaus

Gemarineerde kippenvleugels in barbecuesaus

Gemarineerde kippenvleugels in barbecuesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 glas ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el bloemenhoning
  • ¼ kopje olijfolie
  • 20 kippenvleugels met bot
Bereidingsvideo
Bereiden
Steek de barbecue aan en laat de kolen goed heet worden.
Meng de ketchup, worcestersaus, bloemenhoning, appelazijn, suiker, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder en olijfolie in een diepe pan om de barbecuesausmarinade te maken. Kook het geheel circa 10 min tot een stroperige saus.
Leg de kippenvleugels in de marinade en laat in een afgedekte bak minstens 3 uur marineren voor het beste resultaat.
Rooster de kip voor 20-30 minuten op de barbecue. Bestrijk de vleugels tijdens het roosteren met de marinade. Keer regelmatig om.
Serveer de kippenvleugels, wanneer deze gaar en goudbruin zijn.
Variatie
Lekker met een frisse rauwkostsalade