
Gemarineerde kippenvleugels in barbecuesaus
10 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 glas ketchup
1 el worcestersaus
1 el bloemenhoning
¼ kopje olijfolie
20 kippenvleugels met bot
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan en laat de kolen goed heet worden.
Meng de ketchup, worcestersaus, bloemenhoning, appelazijn, suiker, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder en olijfolie in een diepe pan om de barbecuesausmarinade te maken. Kook het geheel circa 10 min tot een stroperige saus.
Leg de kippenvleugels in de marinade en laat in een afgedekte bak minstens 3 uur marineren voor het beste resultaat.
Rooster de kip voor 20-30 minuten op de barbecue. Bestrijk de vleugels tijdens het roosteren met de marinade. Keer regelmatig om.
Serveer de kippenvleugels, wanneer deze gaar en goudbruin zijn.
Variatietip!
Lekker met een frisse rauwkostsalade