Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gemarineerde kippenvleugels in barbecuesaus

Gemarineerde kippenvleugels in barbecuesaus

Ingrediënten

  • 1 glas ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el bloemenhoning
  • ¼ kopje olijfolie
  • 20 kippenvleugels met bot
Gemarineerde kippenvleugels in barbecuesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en laat de kolen goed heet worden.
  2. Meng de ketchup, worcestersaus, bloemenhoning, appelazijn, suiker, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder en olijfolie in een diepe pan om de barbecuesausmarinade te maken. Kook het geheel circa 10 min tot een stroperige saus.
  3. Leg de kippenvleugels in de marinade en laat in een afgedekte bak minstens 3 uur marineren voor het beste resultaat.
  4. Rooster de kip voor 20-30 minuten op de barbecue. Bestrijk de vleugels tijdens het roosteren met de marinade. Keer regelmatig om.
  5. Serveer de kippenvleugels, wanneer deze gaar en goudbruin zijn.

Variatie

Lekker met een frisse rauwkostsalade