
Gemarineerde kippenvleugeltjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
1 kilogram kippenvleugel
4 eetlepels olijfolie
450 gram krieltjes (voorgekookt)
250 gram cherry-/kerstomaatjes
500 gram broccoli (in kleine roosjes)
100 milliliter olijfolie
3 eetlepels citroensap
2 teentjes knoflook (gehakt)
2 takjes verse tijm
2 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kippenvleugels naast elkaar op de bakplaat en giet de marinade er weer over. Bak ze in 25-30 minuten in het midden van de oven en keer ze af en toe om.
2. Verhit de olie. Bak hierin de krieltjes in 3 minuten rondom lichtbruin. Schep de tomaatjes erdoor en zet ze, bestrooid met zout en versgemalen peper, naast de kippenvleugels in de oven.
3. Kook intussen de broccoli beetgaar. Serveer de kippenvleugeltjes met de krieltjes, tomaatjes en broccoli.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
800 kcal
Vetten
64 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie