
Gemarineerde lamskoteletjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 85 Min
Ingrediënten
Lamskoteletjes:
2 schaaltjes PLUS Lamskoteletjes
1 theel. chilipeper of -vlokken
4 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
2 eetl. verse peterselie, fijngehakt
2 eetl. Verse munt, fijngehakt
1 eetl. verse tijmblaadjes
vershoudfolie
Maiskolven:
50 g boter
2 teentjes knoflook, geperst
1 theel. paprikapoeder
2 maiskolven
Bereidingswijze
Wrijf de koteletjes in met chilipoeder en zout. Maak in een schaal een marinade van olijfolie, citroensap, knoflook en de verse kruiden. Marineer hierin de koteletjes en dek af met folie.
Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Neem de koteletjes ruim van te voren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur zijn.
Dep het vlees eerst droog met keukenpapier en grill ze vervolgens ca. 2-3 minuten per kant op de barbecue.
Bijgerecht: Maiskolven met paprikaknoflookboter
Prak de boter fijn met de knoflook en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Kook de maiskolven in circa 10 minuten beetgaar.
Spoel af onder koud water en verwijder de draden en buitenste bladeren. Snijd elke maiskolf in 2 stukken. Wrijf de maiskolven goed in met een deel van de paprika-knoflookboter en rooster ze op de barbecue rondom bruin.
Serveer warm met de rest van de boter.
Tip
Blaadjes rissen van een takje tijm (of rozemarijn) gaat heel eenvoudig als je de takjes eerst even in de vriezer legt.
Meer recepten in de categorie