
Gemarineerde pangaspiesen met aardappel-broccolisalade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 zak krieltjes (700 g)
2 stuks broccoli, in roosjes en de steel in plakjes
3 el PLUS mayonaise
1 bekertje PLUS crème fraîche (125 g)
1 teen knoflook
2 el bieslook
2 schalen PLUS BBQ pangaspiesen citroen-dille (à 170 g)
Bereidingswijze
Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Giet de krieltjes en broccoli af en spoel ze onder stromend water snel koud. Laat uitlekken.
Meng intussen de mayonaise met de crème fraîche. Pers de knoflook erboven. Voeg de bieslook toe en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Schep de krieltjes en de broccoli door de dressing.
Gril de pangaspiesen op de hete barbecue in 4-6 min. bruin en gaar. Serveer met ze met aardappel-broccolisalade.
Variatietip
Liever vega? Leg groentespiesen met stukjes courgette, paprika en rode ui op de barbecue. Of rijg vegan balletjes met stukjes groente afwisselend aan geweekte satéprikkers. Bak de spiesjes op de barbecue goudbruin en gaar. Lekker met een partje citroen.