
Gember-wortelrösti met gepocheerd ei
Ontbijt
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
6 wortels (grof geraspt)
1 rode ui (in dunne ringen)
1 stukje verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
6 eieren
3 eetlepels bloem
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wittewijnazijn
70 gram rucola
Bereidingswijze
1. Meng de wortel met de ui, gember, 2 eieren en de bloem. Vorm circa 12 platte stapeltjes van dit mengsel en druk ze een beetje aan zodat ze hun vorm behouden tijdens het bakken.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de röstirondjes in circa 5 minuten per kant goudbruin.
3. Pocheer intussen de rest van de eieren in een pannetje met bijna kokend water en de azijn.
4. Verdeel de rucola over 4 borden. Leg daarop 3 röstirondjes per bord en verdeel de gepocheerde eieren erover. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie