
Gemengde bonensalade met gegrilde groenten
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
2 stuks courgettes
2 stuks rode paprika's
800 gram zwarte bonen
1 stuk citroen
2 stuks bosuien
1 stuk venkel
1 pot basilicum
1 handje walnoot
2 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
1. Snijd de courgette over de lengte in dunne plakken, de paprika in repen, de bosui in ringen en de venkel in plakken. Hak de walnoten grof.
2. Verhit een grillpan en bestrijk de groenten met olijfolie. Grill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
3. Pers het sap van de citroen en meng met 2 eetlepels olijfolie. Spoel de bonen af en meng met de dressing en de bosui. Pluk de blaadjes basilicum van de plant en meng door de bonensalade.
4. Schep de bonensalade op de borden en verdeel de gegrilde groenten over de bonen. Garneer met de walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3086 Kj
Calorieën
734 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
89 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
36 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie