
Gemengde groene salade
Voorgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Europees
Ingrediënten
50 gram rucola
50 gram veldsla
50 gram spinazie
1 friséesla (kleine)
1 bakje tuinkers
0 bieslook
Bereidingswijze
1. Pluk de takjes van de friséesla. Doe ze met de rest van de slasoorten in een vergiet. Was ze goed met koud water, zodat ze lekker knapperig blijven.
2. Droog de sla door deze in een schone droge theedoek rond te draaien. Je kunt de sla ook in een speciale slacentrifuge drogen.
3. Maak een van dressings op pagina 15 van het Vershelden doe-boek.
4. Knip de takjes van de tuinkers en hak de bieslook, verdeel deze over de salade. Sprenkel 3 eetlepels zelfgemaakte dressing over de salade en hussel het geheel goed door elkaar.
5. Voor meer smaak mag je natuurlijk altijd een extra lepeltje dressing toevoegen!
Meer recepten in de categorie