
Gemengde meloen salade met feta en quinoa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram quinoa
1 stuk Kawaii meloen
1 stuk galiameloen
1 stuk venkel
265 gram feta
1 bosje munt
3 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Schil en snijd het vruchtvlees van de meloenen en snijd in blokjes. Snijd de kern van de venkel eruit en snijd in dunne reepjes. Kruimel de feta. Pluk de blaadjes munt van de takjes en leg er een paar apart voor de garnering. Snijd de rest fijn.
3. Meng de honing met 2 eetlepels olijfolie en een beetje versgemalen zwarte peper tot een dressing.
4. Meng de stukjes meloen met de quinoa, de venkel, de dressing en de fijngesneden munt tot een salade.
5. Verdeel de salades over 4 kommen en garneer met de feta en de overgebleven blaadjes munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2452 Kj
Calorieën
584 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
25 gram
Vezels
20 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie