
Gepaneerde gehaktballen met spek
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
200 gram gerookte ontbijtspekblokjes
1 ui (fijngesnipperd)
500 gram half-om-half gehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
1 ei
8 eetlepels paneermeel
2 eetlepels olie
1 eetlepel boter
Bereidingswijze
1. Bak de spekblokjes op een lage stand uit en voeg de ui toe. Bak deze enkele minuten mee tot alles knapperig is.
2. Schep het spek en de ui op een snijplank, laat even afkoelen en hak wat fijner.
3. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, het spek-uimengsel en genoeg paneermeel om het gehakt smeuïg te maken. Rol er 8 balletjes van, druk ze wat platter en laat ze opstijven in de koelkast.
4. Rol de gehaktballen door het resterende paneermeel en schud overtollig paneermeel eraf. Verhit de olie met de boter en bak de ballen rondom aan. Blijf de ballen draaien in de pan en bak ze in circa 10 minuten gaar.
5. Lekker met een spinaziestamppot.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie