
Gepocheerd ei hollandaise met zalm en rivierkreeftjes
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
3 eetlepels azijn
4 eieren (vers)
75 gram gemengde sla
4 eetlepels mayonaise
0.5 eetlepels mosterd
4 sneeën zuurdesembroden (dun gesneden)
2 eetlepels melk
250 gram gerookte zalm
150 gram rivierkreeftjes
200 gram boter
3 eidooiers
0.5 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
1. Breng een pan water met de azijn en zout tegen de kook aan. Roer met een houten lepel tot een draaikolkje ontstaat en breek hierboven 1 ei. Pocheer 3 minuten en bewaar dit ei in warm water. Pocheer zo ook de rest van de eieren.
2. Meng de mayonaise met de mosterd. Strijk de helft ervan over het brood. Verdun de rest van de mosterdmayonaise met de melk en sprenkel over de sla.
3. Beleg de sneetjes brood met de zalm en bestrooi met peper. Leg de zalmsneetjes met de rivierkreeftjes en de sla op borden.
4. Smelt voor de hollandaisesaus de boter zachtjes. Schep de eiwitvlokken eraf. Klop de eidooiers met het citroensap, zout en peper luchtig en romig in de blender of met de staafmixer. Voeg tijdens het kloppen in een straaltje de boter toe en mix tot een saus.
5. Leg de gepocheerde eieren op het brood met de zalm. Giet op elk ei een laagje van de saus. Serveer de rest van de saus erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
845 kcal
Vetten
73 gram
Waarvan verzadigd vet
33 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie