Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1500 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Kerstpakkettenshop
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Gepocheerd ei met parmezaansaus

Gepocheerd ei met parmezaansaus

Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Europees

Ingrediënten

1 avocado
2 eetlepels zachte boter
1 eetlepel citroensap
2 bagels (opengesneden)
1 handje veldsla
4 eieren (superverse)
25 gram boter
25 gram bloem
250 milliliter warme melk
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
0 nootmuskaat

Bereidingswijze

1. Begin met de saus. Verwarm de boter op een lage stand tot deze is gesmolten, maar niet verkleurd. Zeef de bloem erboven en roer met een garde een halve minuut goed door over de bodem van de pan. Klop de warme melk in kleine beetjes door deze roux en breng al roerend aan de kook.
2. Laat de saus minimaal 1 minuut zachtjes koken en voeg dan al roerend de kaas in delen toe tot deze helemaal is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met nootmuskaat, zout en peper en neem van de warmtebron.
3. Mix het vruchtvlees van de avocado met de boter en het citroensap in een keukenmachine of met een mixer tot een gladde crème. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Zet de warmtebron laag zodat het water tegen de kook aan blijft.
4. Rooster intussen de broodjes en bestrijk ze met de avocadoboter. Leg de broodjes op borden, maal er wat peper over en leg er een pluk veldsla op. Verwarm de kaassaus al roerend op een lage stand.
5. Breek 1 ei in een kommetje en laat het kommetje in het water zakken zodat het zich gedeeltelijk vult met water.
6. Keer het kommetje rustig om en laat het ei in het water glijden. Herhaal met de andere eieren en laat ze circa 3 minuten tegen de kook aan garen. Roer niet in het water. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en snijd eventuele eiwitsliertjes weg.
7. Leg op elke bagel 1 gepocheerd ei en schep er een royale lepel kaassaus over. Bestuif met nog wat nootmuskaat en serveer direct.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
520 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
33 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
22 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie
avocado
citroen
parmezaan
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
ZWILLING pannen
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
ZWILLING pannen
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Kerstpakkettenshop
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Winactie wedstrijdkaarten
ZWILLING pannen
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen