
Gepocheerd ei
2 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
2 el wittewijnazijn
2 eieren (Beter Leven 2 sterren)
2 sneetjes Korenlanders vloerbrood extra donker
10 g roomboter, op kamertemperatuur
2 el grove mosterd
Bereidingswijze
Breng een steelpan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout en de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het niet meer kookt.
Breek 1 ei boven een kommetje en zorg ervoor dat de dooier heel blijft.
Maak nu met de steel van een pollepel een draaikolk in de steelpan. Laat het ei uit het kommetje in de draaikolk glijden en pocheer het ei 4 min. Het eiwit is dan gestold, maar de dooier nog zacht. Schep het ei met een schuimspaan uit het water.
Breng het water opnieuw aan de kook, draai laag, maak een draaikolk en pocheer het tweede ei op dezelfde manier. Besmeer tussendoor de sneetjes brood met boter en de mosterd. Verdeel de eieren over het brood en serveer direct. Lekker met peterselie en bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
225 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
13 gram