Gepocheerd ei - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepocheerd ei

Gepocheerd ei

Gepocheerd ei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 2 sneetjes Korenlanders vloerbrood extra donker
  • 10 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 el grove mosterd
Bereidingsvideo
Bereiden
Breng een steelpan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout en de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het niet meer kookt.
Breek 1 ei boven een kommetje en zorg ervoor dat de dooier heel blijft.
Maak nu met de steel van een pollepel een draaikolk in de steelpan. Laat het ei uit het kommetje in de draaikolk glijden en pocheer het ei 4 min. Het eiwit is dan gestold, maar de dooier nog zacht. Schep het ei met een schuimspaan uit het water.
Breng het water opnieuw aan de kook, draai laag, maak een draaikolk en pocheer het tweede ei op dezelfde manier. Besmeer tussendoor de sneetjes brood met boter en de mosterd. Verdeel de eieren over het brood en serveer direct. Lekker met peterselie en bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
15 g
vet
12 g
Kcal
225