Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepocheerd ei

Gepocheerd ei

Ingrediënten

  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 2 sneetjes Korenlanders vloerbrood extra donker
  • 10 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 el grove mosterd
Gepocheerd ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een steelpan met water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout en de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het niet meer kookt.
  2. Breek 1 ei boven een kommetje en zorg ervoor dat de dooier heel blijft.
  3. Maak nu met de steel van een pollepel een draaikolk in de steelpan. Laat het ei uit het kommetje in de draaikolk glijden en pocheer het ei 4 min. Het eiwit is dan gestold, maar de dooier nog zacht. Schep het ei met een schuimspaan uit het water.
  4. Breng het water opnieuw aan de kook, draai laag, maak een draaikolk en pocheer het tweede ei op dezelfde manier. Besmeer tussendoor de sneetjes brood met boter en de mosterd. Verdeel de eieren over het brood en serveer direct. Lekker met peterselie en bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 225
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 12 g