
Gepocheerde eieren op briochebrood
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
235 gram roomboter
335 gram bloem
1 gram zout
1 zakje gist
20 gram suiker
9 eieren
1 roomboter
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
1. Draai de boter luchtig in een keukenmachine.
2. Meng in een aparte kom de bloem en het zout met elkaar.
3. Verwarm in een pannetje de melk tot het lauwwarm is, doe de gist en de suiker erbij. Laat alles oplossen.
4. Doe de bloem bij de boter en schenk de melk erbij. Mix alles goed door elkaar en voeg één voor één 4 eieren toe.
5. Vet een kom in met wat olie en doe het deeg erin.
6. Vet wat plasticfolie in met olie en leg het op het deeg. Laat het deeg ongeveer een halfuur rijzen op kamertemperatuur.
7. Kneed vervolgens het deeg door en zet het nog even in de koelkast als het mengsel niet stevig genoeg is.
8. Vet een cakeblik in met wat boter, bestuif het aanrecht met bloem, kneed het deeg nog een keer goed en maak er een rol van.
9. Snijd de rol in 4 gelijke stukken en maak er bollen van.
10. Leg de bollen in het blik (ze moeten elkaar raken) en knip de bovenkant in met een natte schaar.
11. Dek het cakeblik losjes af met plasticfolie en laat het deeg nogmaals 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
12. Verwarm de oven voor op 180 graden.
13. Kluts 1 ei en bestrijk er voorzichtig de bovenkant van het brood mee.
14. Bak het brood in de oven in ongeveer 45 minuten gaar.
15. Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen.
16. Breng ondertussen in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Draai het vuur lager en pocheer 4 eieren. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ongeveer 3 minuten gaar worden.
17. Snijd het brood in plakken en besmeer met een beetje mayonaise.
18. Leg de eieren op het brood en strooi wat gehakte peterselie erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1010 kcal
Vetten
37 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
1 gram