
Gepocheerde peer met blauwaderkaas en karamelwalnoten
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
500 ml droge witte wijn
4 rijpe handperen (Conference)
3 el ongezouten walnoten
2 takjes tijm
2 el ahornsiroop
1 mespunt zout
200 g Roquefort, op kamertemperatuur
Meloenbolletjestang
Bereidingswijze
Schenk de witte wijn in een pan en breng tegen de kook. Schil ondertussen de peren met een dunschiller en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis met de meloenbolletjestang. Voeg de peren toe en zorg dat ze onder staan. Voeg anders zoveel water toe tot ze onder staan. Pocheer de peren 15 min. met de wijn tegen de kook aan. Laat niet koken.
Hak de walnoten grof. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit een koekenpan en rooster de walnoten in ca. 3 min. Voeg de laatste minuut de tijmblaadjes, ahornsiroop en het zout toe en bak kort mee. Laat afkoelen op een bord.
Neem de peren uit de pan en verdeel over diepe borden. Verdeel de kaas over de holtes van de peren, schep er wat kookvocht over en bestrooi met de walnoten.
Variatietip!
Je kunt de peren 1 dag van tevoren pocheren, laat ze afkoelen in het vocht en bewaar in de koelkast. Warm ze vlak voor serveren op.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
417 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
12 gram