Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepocheerde peer met blauwaderkaas en karamelwalnoten

Gepocheerde peer met blauwaderkaas en karamelwalnoten

Ingrediënten

  • 500 ml droge witte wijn
  • 4 rijpe handperen (Conference)
  • 3 el ongezouten walnoten
  • 2 takjes tijm
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 mespunt zout
  • 200 g Roquefort, op kamertemperatuur
  • Meloenbolletjestang
Gepocheerde peer met blauwaderkaas en karamelwalnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schenk de witte wijn in een pan en breng tegen de kook. Schil ondertussen de peren met een dunschiller en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis met de meloenbolletjestang. Voeg de peren toe en zorg dat ze onder staan. Voeg anders zoveel water toe tot ze onder staan. Pocheer de peren 15 min. met de wijn tegen de kook aan. Laat niet koken.
  2. Hak de walnoten grof. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit een koekenpan en rooster de walnoten in ca. 3 min. Voeg de laatste minuut de tijmblaadjes, ahornsiroop en het zout toe en bak kort mee. Laat afkoelen op een bord.
  3. Neem de peren uit de pan en verdeel over diepe borden. Verdeel de kaas over de holtes van de peren, schep er wat kookvocht over en bestrooi met de walnoten.

Variatie

Je kunt de peren 1 dag van tevoren pocheren, laat ze afkoelen in het vocht en bewaar in de koelkast. Warm ze vlak voor serveren op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 417
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 18 g
  • Vet 23 g