Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Gepocheerde peertjes gevuld met ricotta, tijm en honing
KERST_MET_FRANCESCA

Gepocheerde peertjes gevuld met ricotta, tijm en honing

8 pers.
ca. 40 min

Ingrediënten

4 harde Conference peren
200 gr kristalsuiker
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
6 kruidnagels
2 steranijs
4 plakjes verse citroen
3 el honing + extra
125 gr ricotta
1 tl tijmblaadjes + extra
zwarte peper
2 bastogne koeken
gezouten boter

Bereidingswijze

1. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan, en snijd ze doormidden. Schraap/schep met een theelepeltje het klokhuis eruit.
2. Schenk 1 liter water in een braadpan en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Zet het vuur daarna wat lager en voeg het vanillestokje, kaneelstokje, de kruidnagels, steranijs, plakjes verse citroen en 2 el honing toe.
3. Leg de peren in het vocht met de snijkant naar boven. Als ze niet helemaal onder liggen, schenk je nog wat extra water erbij. Dek de peren af met een vel bakpapier die je op maat knipt zodat het precies in de pan past. Deze truc heb ik ooit geleerd van David Lebovitz en het zorgt ervoor dat de peren niet omhoogkomen.
4. Laat de peren 20 - 25 minuten pruttelen tot ze net zacht zijn. Test dit door een scherp mes in het midden van een peer te steken. Als deze er moeiteloos doorheen gaat, zijn je gepocheerde peertjes klaar.
5. Roer de ricotta los met 1 el honing, de tijmblaadjes en een snufje zwarte peper. Proef en voeg naar eigen wens eventueel nog extra honing of peper toe.
6. Verkruimel de bastognekoeken tot grove kruimels en bak deze kort op in een beetje gezouten boter. Als ze net uit de pan komen zijn ze nog zacht, maar tijdens het afkoelen worden ze lekker krokant.
7. Verdeel de gepocheerde peertjes over een mooie schaal en vul de holtes met het ricottamengsel. Garneer met een kneepje honing, de koekkruimels en nog een paar blaadjes verse tijm.

Variatietip!

Het vocht wat overblijft in de pan kun je flink laten inkoken (maar haal wel eerst de peren eruit) tot een kruidige perensiroop. Hier kun je een heerlijke cocktail van maken met een ¼ deel perensiroop, ¼ deel Martini (werkt ook goed met de alcoholvrije Martini Vibrante) en een ½ deel bruisend water. Voeg nog een sinaasappelschil toe en je cocktail is klaar. Maar je kunt het ook goed combineren met prosecco.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Vegetarisch
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen