
Gepocheerde peren met gekruide yoghurt en noten
dessert
4 pers.
ca. 30 min
24.05 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Vanillestokje
150 ml Droge witte wijn
50 gram Kristalsuiker
1 theelepel Citroensap
2 stuks Conference peren
300 gram Volle yoghurt
1 eetlepel Honing
1 Mespunt Kardemom gemalen
100 gram Krokante ontbijtgranen
Bereidingswijze
1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de botte kant van een mes. Doe de wijn met de suiker, het citroensap, het vanillemerg en vanillestokje in een pan. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis met een mesje of parisienneboor.
2. Voeg de peren toe aan het wijnmengsel en vul de pan met water tot de peren onder staan. Breng tegen de kook aan en pocheer gedurende 15 minuten.
3. Haal de peren uit de pan en laat iets afkoelen. Meng de yoghurt met de honing en kardemom. Serveer de gepocheerde peren met de kardemomyoghurt en ontbijtgranen.
Meer recepten in de categorie