
Gepocheerde vijgen met knolselderijchips
Voorgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
200 milliliter rode port
1 eetlepel honing
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
1 kruidnagel
4 gedroogde vijgen
1 knolselderij
500 milliliter zonnebloemolie (om te frituren)
Bereidingswijze
1. Schil de knolselderij rondom. Verhit de frituurolie tot 90ºC in een frituur- of hapjespan. Schil de knol met een dunschiller rondom zodat een lange sliert ontstaat en laat deze in de hete olie glijden.
2. Frituur in een paar minuten goudbruin en schep op keukenpapier. Frituur zo nog een paar slierten. Leg op elk bord 2 vijgen en garneer met de chips. Bestrooi met zeezout.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
37 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie