Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte aardappel met kruidenmascarpone en toppings

Gepofte aardappel met kruidenmascarpone en toppings

Ingrediënten

  • 12 Gourmandine aardappelen, ongeschild
  • 1 bakje mascarpone (250 g)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • EXTRA aluminiumfolie
Gepofte aardappel met kruidenmascarpone en toppings product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Boen de aardappelen schoon. Prik de aardappelen rondom met een vork in. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie
  2. Pof de aardappel in de voorverwarmde oven op het rooster. De aardappel is in 35-40 minuten gaar. Door met een vork of stalen prikker in de verpakte aardappel te prikken, kun je checken of de aardappel gaar is; glijd je makkelijk door het kruim dan is dat het geval
  3. Roer de mascarpone los. Pers de knoflook boven de mascarpone en voeg de peterselie en basilicum toe. Meng de knoflook en kruiden door de mascarpone. Breng op smaak met zout en peper
  4. Vouw het aluminiumfolie open en snijd de aardappels in. Serveer met de kruidenmascarpone.

    Voedingswaarde

  • Kcal 460
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 46 g
  • Vet 26 g