
Gepofte aardappel met kruidenmascarpone en toppings
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
12 Gourmandine aardappelen, ongeschild
1 bakje mascarpone (250 g)
2 teentjes knoflook, geperst
3 takjes peterselie, fijngehakt
2 takjes basilicum, fijngehakt
EXTRA aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Boen de aardappelen schoon. Prik de aardappelen rondom met een vork in. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie
Pof de aardappel in de voorverwarmde oven op het rooster. De aardappel is in 35-40 minuten gaar. Door met een vork of stalen prikker in de verpakte aardappel te prikken, kun je checken of de aardappel gaar is; glijd je makkelijk door het kruim dan is dat het geval
Roer de mascarpone los. Pers de knoflook boven de mascarpone en voeg de peterselie en basilicum toe. Meng de knoflook en kruiden door de mascarpone. Breng op smaak met zout en peper
Vouw het aluminiumfolie open en snijd de aardappels in. Serveer met de kruidenmascarpone.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
8 gram