

Gepofte aardappel uit de airfyer (of bbq) met zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
9.46 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kruimige aardappel
2 stuks Courgette
2 eetlepel Olijfolie mild
2 eetlepel Pesto
3 eetlepel Roomboter
4 stuks Zalmfilet
1 eetlepel Bieslook
200 gram Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Maak de aardappels schoon en bak 40 minuten in de airfryer op 200 graden. Keer tussendoor een paar keer om.
2. Snijd de courgette in halve maantjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette aan tot dit gaar is. Voeg de pesto toe, meng door, en proef of je dit nog verder op smaak wil brengen met peper en zout.
3. Verhit intussen in een andere koekenpan een eetlepel boter. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot de gewenste gaarheid bereikt is.
4. Snijd de gepofte aardappels open en prak de binnenkant. Voeg de resterende boter en de bieslook toe, breng op smaak met zout en prak door. Serveer de gepofte aardappel met een flinke lepel Crème fraîche, de gebakken zalm en de courgette.
Meer recepten in de categorie