

Gepofte aubergine met een snelle chili olie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
6.87 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Aubergine
100 ml Zonnebloemolie
2 stuks Sjalotten
2 eetlepel Chilipeper
2 tenen Knoflook
1 eetlepel Sesamzaad
2 theelepel Bruine basterdsuiker
4 eetlepel Griekse stijl
Bereidingswijze
1. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan. Snijd de sjalot in ringen en de knoflook in plakjes. Frituur de sjalot tot deze goudbruin beginnen te worden, voeg dan de knoflook toe en bak kort mee. Haal de sjalot en de knoflook uit de pan en laat uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
2. Verhit de olie dan tot ongeveer 180 graden. Meng in een hittebestendige kom de chilivlokken, bruine suiker en het sesamzaad. Voeg hier de hete olie aan toe, roer door en laat afkoelen. Voeg, wanneer de olie is afgekoeld, de gefrituurde sjalot en knoflook toe. Dit is je crispy chili olie.
3. Rooster de aubergines op de BBQ of op het gasfornuis. Pel de geblakerde schil van de aubergines.
4. Verdeel de yoghurt over 4 borden, leg hier de aubergines op en garneer met de chili olie. Serveer met stokbrood.
Meer recepten in de categorie