
Gepofte zoete aardappel gevuld met gerookte makreelsalade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
2 stuks gerookte makreel
4 eetlepels kwark
1 stuk spitskool
1 bosje bospeen
10 gram dille
1 stuk rode ui
4 stuks zoete aardappelen
1 stuk citroen
1 bosje radijsje
Bereidingswijze
+ aluminiumfolie
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen en wrijf in met een scheutje olijfolie. Wikkel elke zoete aardappel in aluminiumfolie en pof in de oven in 30 - 40 minuten gaar.
3. Rasp de bospeen of snijd in flinterdunne sliertjes, snijd de spitskool fijn, snijd de radijsjes in plakken en hak de dille fijn. Pel en snipper de rode ui en maak de makreel schoon. Trek het vel van de makreel en verwijder de graten.
4. Meng de makreel met de kwark, de rode ui en de dille. Rasp de citroen en pers het sap uit, voeg toe aan het makreel mengsel.
5. Meng de wortel met de spitskool en voeg een scheut olijfolie toe.
6. Snijd de gepofte aardappelen voorzichtig in aan de bovenkant, vul met de makreelsalade en garneer met de radijsjes. Verdeel over de borden en serveer met de spitskool salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1230 Kj
Calorieën
292 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
18 gram