Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte zoete aardappel gevuld met gerookte makreelsalade

Gepofte zoete aardappel gevuld met gerookte makreelsalade

Ingrediënten

  • 2 stuks gerookte makreel
  • 4 eetlepels kwark
  • 0 stuk spitskool
  • 1 bosje bospeen
  • 10 gram dille
  • 1 stuk rode ui
  • 4 stuks zoete aardappelen
  • 1 stuk citroen
  • 1 bosje radijsje
Gepofte zoete aardappel gevuld met gerookte makreelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + aluminiumfolie
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. 2. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappelen en wrijf in met een scheutje olijfolie. Wikkel elke zoete aardappel in aluminiumfolie en pof in de oven in 30 - 40 minuten gaar.
  4. 3. Rasp de bospeen of snijd in flinterdunne sliertjes, snijd de spitskool fijn, snijd de radijsjes in plakken en hak de dille fijn. Pel en snipper de rode ui en maak de makreel schoon. Trek het vel van de makreel en verwijder de graten.
  5. 4. Meng de makreel met de kwark, de rode ui en de dille. Rasp de citroen en pers het sap uit, voeg toe aan het makreel mengsel.
  6. 5. Meng de wortel met de spitskool en voeg een scheut olijfolie toe.
  7. 6. Snijd de gepofte aardappelen voorzichtig in aan de bovenkant, vul met de makreelsalade en garneer met de radijsjes. Verdeel over de borden en serveer met de spitskool salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 292
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 38 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 9