Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen

Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rijpe avocado, schoongemaakt
  • 3 el zure room
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • 3 el dille, fijngehakt (20 g)
  • 1 bakje Hollandse garnalen (100 g, PLUS)
  • Extra: aluminiumfolie, staafmixer
Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Prik de aardappelen rondom in met een scherp mesje en snijd ze over de lengte doormidden. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze tussen de kooltjes en pof in circa 40 minuten gaar.
  2. Pureer de avocado met de zure room met de staafmixer in een maatbeker. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Roer de dille erdoor.
  3. Verwijder de folie. Druk aan de zijkant van de schil zodat de aardappelen wat kruimig worden.
  4. Verdeel de zoete aardappelen over 4 diepe bordjes of kommen, schep de avocado-dilleroom erop en verdeel de garnalen erover. Garneer eventueel met een takje dille.

Variatie

Roer voor meer pit 1 eetlepel fijngehakte rode peper door de avocadoroom.

    Voedingswaarde

  • Kcal 200
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 12 g