Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen

Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen

Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rijpe avocado, schoongemaakt
  • 3 el zure room
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • 3 el dille, fijngehakt (20 g)
  • 1 bakje Hollandse garnalen (100 g, PLUS)
  • Extra: aluminiumfolie, staafmixer
Bereiden
Prik de aardappelen rondom in met een scherp mesje en snijd ze over de lengte doormidden. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze tussen de kooltjes en pof in circa 40 minuten gaar.
Pureer de avocado met de zure room met de staafmixer in een maatbeker. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Roer de dille erdoor.
Verwijder de folie. Druk aan de zijkant van de schil zodat de aardappelen wat kruimig worden.
Verdeel de zoete aardappelen over 4 diepe bordjes of kommen, schep de avocado-dilleroom erop en verdeel de garnalen erover. Garneer eventueel met een takje dille.
Variatie
Roer voor meer pit 1 eetlepel fijngehakte rode peper door de avocadoroom.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
15 g
vet
12 g
Kcal
200