
Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
2 zoete aardappelen
1 rijpe avocado, schoongemaakt
3 el zure room
1/2 limoen, uitgeperst
3 el dille, fijngehakt (20 g)
1 bakje Hollandse garnalen (100 g, PLUS)
Extra: aluminiumfolie, staafmixer
Bereidingswijze
Prik de aardappelen rondom in met een scherp mesje en snijd ze over de lengte doormidden. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze tussen de kooltjes en pof in circa 40 minuten gaar.
Pureer de avocado met de zure room met de staafmixer in een maatbeker. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Roer de dille erdoor.
Verwijder de folie. Druk aan de zijkant van de schil zodat de aardappelen wat kruimig worden.
Verdeel de zoete aardappelen over 4 diepe bordjes of kommen, schep de avocado-dilleroom erop en verdeel de garnalen erover. Garneer eventueel met een takje dille.
Variatietip!
Roer voor meer pit 1 eetlepel fijngehakte rode peper door de avocadoroom.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
7 gram