Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepofte zoete aardappel met zure room

Gepofte zoete aardappel met zure room

Ingrediënten

  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • 125 g zure room
  • 1 el mierikswortel (potje 140 g Kuhne)
  • 2 lente-uitjes
  • 1/3 bakje bieslook
  • Aluminiumfolie
Gepofte zoete aardappel met zure room product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en prik er hier een paar gaatjes in met een vork. Verpak ze in aluminiumfolie en pof de aardappelen in ca. 40 min. zacht en gaar. Als je er een vork makkelijk in kunt prikken zijn ze goed.
  2. Roer de zure room los met de mierikswortel. Snijd de lente-ui en schuine ringetjes en de bieslook fijn. Neem de aardappelen uit de oven en verwijder de folie.
  3. Snijd de aardappelen in de lengte open en duw ze een beetje open. Verdeel de room erover, bestrooi met lente-ui, bieslook en peper naar smaak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 218
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 35 g
  • Vet 7 g