
Gepofte zoete aardappel met zure room
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
4 middelgrote zoete aardappelen
125 g zure room
1 el mierikswortel (potje 140 g Kuhne)
2 lente-uitjes
1/3 bakje bieslook
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en prik er hier een paar gaatjes in met een vork. Verpak ze in aluminiumfolie en pof de aardappelen in ca. 40 min. zacht en gaar. Als je er een vork makkelijk in kunt prikken zijn ze goed.
Roer de zure room los met de mierikswortel. Snijd de lente-ui en schuine ringetjes en de bieslook fijn. Neem de aardappelen uit de oven en verwijder de folie.
Snijd de aardappelen in de lengte open en duw ze een beetje open. Verdeel de room erover, bestrooi met lente-ui, bieslook en peper naar smaak.
Variatietip!
Dit gerecht kun je ook heel makkelijk op de BBQ klaarmaken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
218 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
3 gram