Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geprakte aardappel met karbonaadjes en haricot verts

Geprakte aardappel met karbonaadjes en haricot verts

Ingrediënten

  • 500 g kilo Opperdoezer aardappels
  • 4 stuks PLUS Beter leven schouderkarbonade
  • Olijfolie om in te bakken
  • 4 el roomboter
  • Bosje verse peterselie
  • 350 g Fairtrade haricots verts
Geprakte aardappel met karbonaadjes en haricot verts product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
  2. Kook ongeveer 20 minuten in kokend water
  3. Voeg de haricots verts de laatste 5 minuten toe.
  4. Laat daarna goed uitstomen.
  5. Kruid de schouderkarbonades met peper en zout en bak ze op medium vuur in wat olijfolie, ongeveer 6-7 minuten per kant.
  6. Houd ze daarna warm op een bord onder wat aluminiumfolie.
  7. Bak de haricots verts nog even kort in de pan van de karbonaadjes op zodat ze extra knapperig worden.
  8. Smelt de roomboter in een pannetje of op een laag wattage in de magnetron.
  9. Snijd de peterselie fijn.
  10. Leg de karbonaadjes, de aardappels en de haricots verts op de borden.
  11. Druk elke aardappel met een vork plat en overgiet met de gesmolten boter en bestrooi met de platte peterselie en eventueel extra zout en peper.