
Geprakte aardappel met karbonaadjes en haricot verts
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
500 g kilo Opperdoezer aardappels
4 stuks PLUS Beter leven schouderkarbonade
Olijfolie om in te bakken
4 el roomboter
Bosje verse peterselie
350 g Fairtrade haricots verts
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
Kook ongeveer 20 minuten in kokend water
Voeg de haricots verts de laatste 5 minuten toe.
Laat daarna goed uitstomen.
Kruid de schouderkarbonades met peper en zout en bak ze op medium vuur in wat olijfolie, ongeveer 6-7 minuten per kant.
Houd ze daarna warm op een bord onder wat aluminiumfolie.
Bak de haricots verts nog even kort in de pan van de karbonaadjes op zodat ze extra knapperig worden.
Smelt de roomboter in een pannetje of op een laag wattage in de magnetron.
Snijd de peterselie fijn.
Leg de karbonaadjes, de aardappels en de haricots verts op de borden.
Druk elke aardappel met een vork plat en overgiet met de gesmolten boter en bestrooi met de platte peterselie en eventueel extra zout en peper.