Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gerookte eendenborst met citrus, kumquat en five spice

Gerookte eendenborst met citrus, kumquat en five spice

Ingrediënten

  • 1 kleine paksoi
  • 4 bosuien
  • 2 perssinaasappels
  • 8 kumquats (schaal 150 g)
  • 1 el sesamzaad
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el Chinese five spice (Jonnie Boer voor Euroma)
  • 2 el honing
  • 1 el sojasaus + extra
  • 2 pakjes gerookte eendenborstfilet (à 90 g)
  • Schaaf
Gerookte eendenborst met citrus, kumquat en five spice product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de paksoi in repen van 1 cm. Snijd de bosui in schuine, brede ringen. Schil de sinaasappels extra dik, neem ook het wit van de schil mee en snijd het vruchtvlees in plakken.
  2. 2 Verhit de grillpan, snijd de kumquats in plakjes van 5 mm en gril ze 4 min. Keer halverwege. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan in ca. 3 min. goudbruin.
  3. 3 Verhit de zonnebloemolie en five spice in een wok of hapjespan en roerbak 1 min. Voeg de sinaasappel, honing en sojasaus toe, bak 1 min. Neem de sinaasappel uit de pan. Voeg de helft van de bosui toe, bak 2 min. en doe dan de paksoi erbij. Roerbak nog 3 min. tot de paksoi nog net knapperig is. Breng op smaak met extra sojasaus. Leg de laatste minuut de sinaasappel en eendenborst in de pan en verwarm alle ingrediënten.
  4. 4 Verdeel over 4 (warme) borden en bestrooi met de rest van de bosui, de kumquat en sesamzaad.

    Voedingswaarde

  • Kcal 310
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 20 g