
Gerookte eendenborst met citrus, kumquat en five spice
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 kleine paksoi
4 bosuien
2 perssinaasappels
8 kumquats (schaal 150 g)
1 el sesamzaad
3 el zonnebloemolie
1 el Chinese five spice (Jonnie Boer voor Euroma)
2 el honing
1 el sojasaus + extra
2 pakjes gerookte eendenborstfilet (à 90 g)
Schaaf
Bereidingswijze
1 Snijd de paksoi in repen van 1 cm. Snijd de bosui in schuine, brede ringen. Schil de sinaasappels extra dik, neem ook het wit van de schil mee en snijd het vruchtvlees in plakken.
2 Verhit de grillpan, snijd de kumquats in plakjes van 5 mm en gril ze 4 min. Keer halverwege. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan in ca. 3 min. goudbruin.
3 Verhit de zonnebloemolie en five spice in een wok of hapjespan en roerbak 1 min. Voeg de sinaasappel, honing en sojasaus toe, bak 1 min. Neem de sinaasappel uit de pan. Voeg de helft van de bosui toe, bak 2 min. en doe dan de paksoi erbij. Roerbak nog 3 min. tot de paksoi nog net knapperig is. Breng op smaak met extra sojasaus. Leg de laatste minuut de sinaasappel en eendenborst in de pan en verwarm alle ingrediënten.
4 Verdeel over 4 (warme) borden en bestrooi met de rest van de bosui, de kumquat en sesamzaad.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
310 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie