Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gerookte kipfilet

Gerookte kipfilet

Ingrediënten

  • 2 kipfilets (ca. 400 g, Beter Leven)
  • 1 el olie
  • 1 zakje Santa Maria BBQ rub classic American
  • 2 el rookmot
  • 8 mini tortillawraps
  • 1/4 krop ijsbergsla, in reepjes
  • 1 blikje mais (150 g), uitgelekt
  • 4 tomaten, in partjes
  • paar takjes verse koriander, gehakt (bakje 20 g)
  • Extra: vershoudfolie of bakpapier, Weber siliconenkwast
Gerookte kipfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilets horizontaal doormidden. Leg de helften tussen twee vellen vershoudfolie of bakpapier en sla ze plat met een steelpan tot 1 cm dikte. Meng de olie met de BBQ rub en smeer de plakken kipfilet ermee in.
  2. Rooster de kip eerst op een matig hete barbecue (200 ˚C) in 5 minuten gaar. Keer halverwege. Strooi in de laatste minuten het rookmot over de kolen en zorg dat de kipfilet boven de rook ligt. Sluit de barbecue af met een deksel en rook de kip 2 à 3 minuten.
  3. Leg de kip op een bord. Rooster de wraps aan beide kanten kort op de barbecue, zonder dat ze knapperig worden. Snijd de kipfilets in dunne reepjes en vul de wraps ermee, samen met een beetje sla, mais en partjes tomaat. Bestrooi met verse koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 42 g
  • Vet 11 g