
Gerookte kipfilet
4 pers.
ca. 25 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 kipfilets (ca. 400 g, Beter Leven)
1 el olie
1 zakje Santa Maria BBQ rub classic American
2 el rookmot
8 mini tortillawraps
1/4 krop ijsbergsla, in reepjes
1 blikje mais (150 g), uitgelekt
4 tomaten, in partjes
paar takjes verse koriander, gehakt (bakje 20 g)
Extra: vershoudfolie of bakpapier, Weber siliconenkwast
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets horizontaal doormidden. Leg de helften tussen twee vellen vershoudfolie of bakpapier en sla ze plat met een steelpan tot 1 cm dikte. Meng de olie met de BBQ rub en smeer de plakken kipfilet ermee in.
Rooster de kip eerst op een matig hete barbecue (200 ˚C) in 5 minuten gaar. Keer halverwege. Strooi in de laatste minuten het rookmot over de kolen en zorg dat de kipfilet boven de rook ligt. Sluit de barbecue af met een deksel en rook de kip 2 à 3 minuten.
Leg de kip op een bord. Rooster de wraps aan beide kanten kort op de barbecue, zonder dat ze knapperig worden. Snijd de kipfilets in dunne reepjes en vul de wraps ermee, samen met een beetje sla, mais en partjes tomaat. Bestrooi met verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
31 gram