
Gerookte kipsalade met zoete aardappel en sinaasappel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
zout
peper
3 stuks perssinaasappelen
1 stuk komkommer
2 stuks ciabattabroodjes
600 gram zoete aardappelen
300 gram gerookte kipfilets
100 gram slamelange
100 gram witte kaas
1 stuk rode ui
2 eetlepels honing
1 eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) en op 180 graden (hetelucht).
2. Was de zoete aardappelen en snijd deze inclusief schil in gelijke blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Snijd de ciabatta’s in gelijke blokjes.
3. Plaats de zoete aardappelen samen met de ciabatta’s 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de witte kaas in gelijke blokjes. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen en snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Pers de sinaasappelen uit en meng het sap met de honing en de balsamico azijn.
5. Meng in een grote kom de zoete aardappelen, samen met de ciabatta-croutons, de komkommer, de gerookte kip, de veldsla, de witte kaas en de rode ui en breng op smaak met de dressing.
6. Verdeel de gerookte kipsalade over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1972 Kj
Calorieën
470 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie