
Gerookte makreel met kikkererwten salade
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (à 410 g)
1 eetlepel curry madras (blikje, à 93 g, Jonnie Boer voor Euroma)
2 rode uien
1 limoen
1 eetlepel kristalsuiker
2 eetlepels witte wijnazijn
1 bekertje crème fraîche (à 125 g)
1 theelepel curry madras
2 eetlepels mayonaise
1 komkommer
1 zakje luxe veldsla (à 85 g)
240 gram makreelfilet
Extra nodig: bakpapier
Bereidingswijze
1 Spoel de kikkererwten af, droog ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met 1 eetlepel curry madras en zout naar smaak. Rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 20 min. krokant.
2 Snijd ondertussen 2 rode uien in dunne, halve ringen. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de ui en voeg 1 eetlepel kristalsuiker en 2 eetlepels witte wijnazijn toe.
3 Roer 1 bekertje crème fraîche los met de limoenrasp, 1 theelepel curry madras, 2 eetlepels mayonaise en peper en zout naar smaak. Schaaf de komkommer in de lengte in linten met de kaasschaaf en rol ze op.
4 Verdeel 1 zakje luxe veldsla over een bord, schep er toefjes currycrème op en breek de makreelfilet er in stukken over. Garneer met de komkommer, rode ui en kikkererwten. Serveer eventueel met extra partjes limoen.
Variatietip!
Vervang de makreel door 360 gram gerookte visschotel Feestelijk PLUS.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
572 kcal
Vetten
38 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie