
Gerookte zalmcarpaccio met gemarineerde avocado
Voorgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
1 citroen
3 el olijfolie extra vierge
4 takjes dille, fijngehakt
1 avocado
2 verpakkingen zalmcarpaccio met saus en kaasshavings (Feestelijk PLUS, à 130 g)
Bereidingswijze
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de vrucht en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp, het -sap, de olijfolie en de helft van de dille.
Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil. Snijd het avocadovruchtvlees in dunne plakjes. Schep de avocado door de citroenmarinade. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de zalmcarpaccio met de gemarineerde avocado over 4 borden. Garneer met de bijbehorende saus en de kaasshavings. Bestrooi met de rest van de dille.
Variatietip
Bestrooi de carpaccio met roze garnalen voor een extra luxe uitstraling.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
280 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
6 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
1.60 gram