
Geroosterd steenfruit met amandelen en vanilleskyr
dessert
4 pers.
ca. 30 min
22.43 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rijpe perziken
2 stuks Rijpe nectarines
4 stuks Rijpe pruimen
3 eetlepel Suiker
1 stuk Handsinaasappel
2 takjes Tijm
40 gram Amandelschaafsel
450 gram Skyr vanille
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de vruchten en verwijder de pit. Snijd in kwarten en meng met de suiker.
2. Schaaf een stuk van de sinaasappelschil van 2 x 5 cm en pers een helft van de sinaasappel uit. Ris de tijmblaadjes los van de takjes. Meng het fruit met de sinaasappelschil, sinaasappelsap en tijmblaadjes, en verdeel het mengsel over een ovenschaal.
3. Rooster het fruit 20-25 minuten in de oven. Bak ondertussen het amandelschaafsel in een droge pan op laag vuur tot het begint te verkleuren. Haal de sinaasappelschil uit het fruit. Serveer het geroosterde steenfruit met de skyr vanille en amandelschaafsel.
Meer recepten in de categorie