
Geroosterde aardappels en wortelen met zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram aardappelen
500 gram bospenen
2 eetlepels olijfolie extra vierge
3 teentjes knoflook
1 stuk citroen
10 takjes verse tijm
500 gram zalmforelfilets
1 bosje platte peterselie
165 gram groene olijven
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Was de aardappelen en de bospenen en snijd ze in grove stukken. Pel de knoflook. Pers de citroen.
3. Verspreid de aardappelen, de bospenen, het teentje knoflook en de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng alles samen met een scheutje olijfolie en versgemalen zwarte peper. Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten.
4. Maal de peterselie met 2 eetlepels olijfolie in een blender met de citroensap tot een peterselie olie.
5. Bak de zalmforelfilet in een koekenpan met een scheutje olie aan beide kanten tot de huid een beetje knapperig is en het vlees gaar.
6. Meng de olijven en de peterselie olie met de aardappelen en de bospenen zodra ze klaar zijn. Haal de hele takken tijm eruit.
7. Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden en serveer de zalmforelfilet erbovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1687 Kj
Calorieën
402 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
27 gram