Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde aardappels en wortelen met zalm

Geroosterde aardappels en wortelen met zalm

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 500 gram bospenen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk citroen
  • 10 takjes verse tijm
  • 500 gram zalmforelfilets
  • 1 bosje platte peterselie
  • 165 gram groene olijven
Geroosterde aardappels en wortelen met zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappelen en de bospenen en snijd ze in grove stukken. Pel de knoflook. Pers de citroen.
  3. Verspreid de aardappelen, de bospenen, het teentje knoflook en de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng alles samen met een scheutje olijfolie en versgemalen zwarte peper. Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  4. Maal de peterselie met 2 eetlepels olijfolie in een blender met de citroensap tot een peterselie olie.
  5. Bak de zalmforelfilet in een koekenpan met een scheutje olie aan beide kanten tot de huid een beetje knapperig is en het vlees gaar.
  6. Meng de olijven en de peterselie olie met de aardappelen en de bospenen zodra ze klaar zijn. Haal de hele takken tijm eruit.
  7. Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden en serveer de zalmforelfilet erbovenop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 402
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 28 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 9