
Geroosterde aardappeltjes met doperwtenpuree en gebakken vis
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
21.88 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige aardappels
2 eetlepel Munt
1 stuk Citroen
600 gram Doperwten
4 stuks Lekkerbekjes
1 bosje Platte peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de aardappels en snijd in gelijke stukken. Meng met 3 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat of een ovenschaal en rooster in 35-40 minuten gaar en knapperig.
2. Hak de muntblaadjes fijn en halveer de citroen. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin 2 minuten de doperwten en giet af. Maal de doperwten tot een gladde puree in een keukenmachine. Breng op smaak met peper, zout, de munt, een theelepel citroensap en 2 eetlepels extra vierge olijfolie.
3. Bereid de lekkerbekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn en snijd de resterende citroen in partjes. Meng de aardappeltjes met de peterselie. Serveer de geroosterde aardappeltjes met de doperwtenpuree, lekkerbekjes en citroen.
Meer recepten in de categorie