
Geroosterde aardappeltjes met Parmezaanse kaas
Bijgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
1 schaal ovenmix krieltjes (Feestelijk PLUS, 500 g)*
400 g zoete aardappelen, schoongeboend en in partjes van 1½ cm
3 el olijfolie
3 takjes rozemarijn*
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Doe de krieltjes met de zoete aardappelpartjes in de ovenschaal.
Meng de kruidenmix (van de krieltjes) met de olijfolie en naalden van de takjes rozemarijn. Schep de kruidenolie door de aardappelen.
Rooster de krieltjes en zoete aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar.
Schep de aardappeltjes op een schaal en bestrooi ze met de geraspte Parmezaanse kaas.
Variatietip
Rooster met de aardappeltjes 100 g groene en/of zwarte olijven zonder pit mee.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
282 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.80 gram