
Geroosterde aardappeltjes met steak, mozzarella en kruidensalsa
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
31.57 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappels
1 Bol Knoflook
1 bosje Verse Italiaanse kruiden
1 theelepel Rode wijnazijn
1 theelepel Citroenrasp
500 gram Trostomaten
1 bosje Platte peterselie
4 eetlepel Roomboter
2 stuks Flat iron steaks
2 stuks Buffelmozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de aardappels en snijd in grove stukken. Haal de knoflooktenen los van de bol en plet ze met de zijkant van een koksmes. Meng de aardappels met drie eetlepels olijfolie, de knoflooktenen en een flinke snuf zeezout. Verdeel over een bakplaat of aluminium ovenschaal en rooster in 35-45 minuten goudbruin, gaar en knapperig. Schep halverwege het roosteren om.
2. Haal de blaadjes los van de takjes Italiaanse kruiden en hak alles fijn. Meng met 4 eetlepels olijfolie extra vierge, rode wijnazijn, citroenrasp en zwarte peper naar smaak. Zet apart.
3. Snijd de tomaten in grove, ongelijke stukken en breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie grof en meng samen met 2 eetlepels olijfolie extra vierge door de tomaten. Zet apart.
4. Verwarm de roomboter in een grote of twee kleine koekenpannen. Bak hierin de flat iron steaks volgens de aanwijzingen op de verpakking medium rare. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog een paar minuten rusten in aluminiumfolie en snijd in plakken.
5. Haal de tenen knoflook uit de schil en voeg toe aan de aardappels. Verdeel de aardappels over een mooie schaal of vier borden. Leg hier het vlees bij, breek de mozzarella erboven en garneer met de kruidensalsa. Serveer samen met de tomatensalade.
Meer recepten in de categorie