
Geroosterde aubergines met Midden-Oosterse kruidenrijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
39.54 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Aubergine
2 eetlepel Olijfolie
4 theelepel Tijm
300 gram Zilvervliesrijst
300 gram Sperziebonen
1 bosje Koriander
1 bosje Munt
70 gram Pistachenoten
1 eetlepel Dille
50 gram Gebakken uitjes
300 gram Snoeptomaten
300 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aubergines in de lengte en kerf het vruchtvlees kruislings in met een mesje. Leg de aubergines met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, tijm, peper en zout. Rooster de aubergines 30-35 minuten in de oven totdat de aubergines zacht en gaar zijn.
2. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes van 1 centimeter breed. Blancheer ze twee minuten in kokend water en spoel af onder de koude kraan. Hak de koriander, munt en pistachenoten grof en meng samen met de dille, sperziebonen en gebakken uitjes door de rijst.
3. Halveer de snoeptomaatjes en breng op smaak met zout en peper. Serveer de aubergines met de Griekse yoghurt, kruidenrijst en tomaatjes.
Meer recepten in de categorie