
Geroosterde beenham met aardappelgratin en courgette
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
olijfolie
2 stuks eieren
500 gram beenham
750 gram aardappelen kruimig
2 stuks courgettes
100 ml melk
75 ml slagroom
200 gram tuinbonen (diepvries)
1 eetlepel witte wijnazijn
1 snufje nootmuskaat
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
Let op: voor dit recept heb je een springvorm van ø22 cm nodig.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de springvorm in met een beetje boter.
2. Verwijder de verpakking van de beenham en leg de beenham in een ovenschaal. Plaats de beenham in het midden van de voorverwarmde oven, draai de temperatuur terug naar 175 graden en braad de ham 10 minuten per 100 gram.
3. Spoel vervolgens de aardappelen schoon en snijd ze in plakken. Was en snijd de courgette in plakken en pel en pers het teentje knoflook.
4. Kluts de eieren samen met de melk en de slagroom, voeg de knoflook toe en breng op smaak met de nootmuskaat.
5. Voeg de aardappelplakjes aan het slagroommengsel toe, hussel goed en verdeel over de ingevette springvorm. Plaats de springvorm 40 minuten naast de beenham in de oven.
6. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de courgette en de tuinbonen rondom 4 minuten. Voeg de witte wijnazijn en 2 eetlepels olijfolie toe en roer goed door.
7. Snijd de beenham in gelijke plakken en de aardappelgratin in gelijke punten. Verdeel beiden over borden en serveer met het courgette-mengsel.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2318 Kj
Calorieën
551 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
36 gram