Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde beenham met aardappelgratin en courgette

Geroosterde beenham met aardappelgratin en courgette

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 stuks eieren
  • 500 gram beenham
  • 750 gram aardappelen kruimig
  • 2 stuks courgettes
  • 100 ml melk
  • 75 ml slagroom
  • 200 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
Geroosterde beenham met aardappelgratin en courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: voor dit recept heb je een springvorm van ø22 cm nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de springvorm in met een beetje boter.
  3. Verwijder de verpakking van de beenham en leg de beenham in een ovenschaal. Plaats de beenham in het midden van de voorverwarmde oven, draai de temperatuur terug naar 175 graden en braad de ham 10 minuten per 100 gram.
  4. Spoel vervolgens de aardappelen schoon en snijd ze in plakken. Was en snijd de courgette in plakken en pel en pers het teentje knoflook.
  5. Kluts de eieren samen met de melk en de slagroom, voeg de knoflook toe en breng op smaak met de nootmuskaat.
  6. Voeg de aardappelplakjes aan het slagroommengsel toe, hussel goed en verdeel over de ingevette springvorm. Plaats de springvorm 40 minuten naast de beenham in de oven.
  7. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de courgette en de tuinbonen rondom 4 minuten. Voeg de witte wijnazijn en 2 eetlepels olijfolie toe en roer goed door.
  8. Snijd de beenham in gelijke plakken en de aardappelgratin in gelijke punten. Verdeel beiden over borden en serveer met het courgette-mengsel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 551
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 9