
Geroosterde beenham met citroen, tijm en rozemarijn
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 30 min
Engels
Ingrediënten
100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 citroen (rasp)
2 eetlepels tijm (alleen de blaadjes)
2 eetlepels rozemarijnnaaldjes (fijngehakt)
600 gram beenhammen (naturel)
150 milliliter witbier
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng de basterdsuiker met de citroenrasp, tijm en rozemarijn.
2. Bestrooi de ham met zout en druk vervolgens het suikermengsel op de bovenkant van de ham. Leg de ham in een grote ovenschaal en giet voorzichtig het bier erbij, zonder de suikerlaag te raken.
3. Zet in de oven en rooster de ham 30-35 minuten. Neem het vlees uit de oven en laat voor het aansnijden even rusten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1245 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
122 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
110 gram
Zout
12 gram
Meer recepten in de categorie