Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bietjes met balsamicoazijn

Geroosterde bietjes met balsamicoazijn

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte bietjes
  • bakolijfolie
  • balsamicoazijn
  • gerookte zeezout flakes
  • 2 takjes platte peterselie
Geroosterde bietjes met balsamicoazijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. 2. Haal de bietjes uit de verpakking, laat uitlekken en dep ze droog. Snijd iedere biet in 12 partjes.
  3. 3. Meng de partjes op het bakblik met 2 el bakolijfolie, 1 el balsamicoazijn en een snuf gerookt zeezout. Rooster 15 minuten in de oven.
  4. 4. Serveer de bietjes als bijgerecht en garneer met fijngehakte peterselie.

Variatie

Ook lekker in combinatie met verkruimelde geitenkaas of geroosterde walnoten. Of voeg eens wat grove partjes goudreinet appel toe tijdens het roosteren.