
Geroosterde bloemkool met kerrie, sjalot en rode peper
Bijgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 bloemkool (in roosjes, ca. 600 g)
10 sjalotjes (gehalveerd, gepeld)
1 rode peper (in reepjes, zaadlijsten verwijderd)
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng de bloemkoolroosjes en sjalotten met de rode peper, olie en kerrie.
3. Spreid uit over een bakplaat en rooster in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
4. Schep tussendoor een paar keer om.
5. Lekker met pitabroodjes, hummus en gebraden lamsworstjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
595 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie