

Geroosterde bloemkool met mangochutney
Borrel
6 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 tl kerrie**
3 el zonnebloemolie
1 bloemkool, in roosjes**
3 el granaatappelpitjes
2 el gezouten pistachenoten**, gepeld en grofgehakt
4 takjes koriander, grof gehakt (pot, Biologisch PLUS)*
3 el mangochutney
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Meng de kerrie met de olijfolie. Schep er de bloemkoolroosjes door. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de bloemkool over de bakplaat. Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven in 15 min. goudgeel en gaar.
Schep de geroosterde bloemkool op een schaal en laat desgewenst afkoelen. Verdeel er de granaatappelpitjes, de pistachenoten en de koriander over. Serveer met de mangochutney om te dippen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
117 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
9 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
3 gram
Zout
0.40 gram
Meer recepten in de categorie