Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bloemkool met pulled wilde zalm

Geroosterde bloemkool met pulled wilde zalm

Ingrediënten

  • 2 stuks bloemkool
  • 2 stuks rode uien
  • 400 gram zalmfilets
  • 1 stuk citroen
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 5 takjes munt
  • 50 gram pistachenoten
Geroosterde bloemkool met pulled wilde zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en snijd de rode ui in partjes. Verwijder de bladeren van de bloemkool, was en snijd in grove stukken. Snijd de resterende bloemkool in kleine roosjes. Pel de pistachenootjes en hak grof. Hak de peterselie en de munt fijn. Rasp de schil van de citroen.
  3. 3. Verdeel de rode ui en de bloemkool (roosjes en bladeren) over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en rooster in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
  4. 4. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 minuten rondom gaar en goudbruin. Haal van het vuur, laat even rusten en trek dan met behulp van een vork uiteen.
  5. 5. Meng de geroosterde bloemkool en rode ui met de munt, de peterselie, het komijnpoeder en de citroenrasp.
  6. 6. Verdeel de warme bloemkoolsalade over de borden, serveer de pulled zalm erbovenop en garneer met de pistachenootjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 367
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 14 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8