Geroosterde bloemkool met pulled wilde zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks bloemkool
2 stuks rode uien
400 gram zalmfilets
1 stuk citroen
10 gram platte peterselie
1 theelepel gemalen komijn
5 takjes munt
50 gram pistachenoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in partjes. Verwijder de bladeren van de bloemkool, was en snijd in grove stukken. Snijd de resterende bloemkool in kleine roosjes. Pel de pistachenootjes en hak grof. Hak de peterselie en de munt fijn. Rasp de schil van de citroen.
3. Verdeel de rode ui en de bloemkool (roosjes en bladeren) over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en rooster in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
4. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 minuten rondom gaar en goudbruin. Haal van het vuur, laat even rusten en trek dan met behulp van een vork uiteen.
5. Meng de geroosterde bloemkool en rode ui met de munt, de peterselie, het komijnpoeder en de citroenrasp.
6. Verdeel de warme bloemkoolsalade over de borden, serveer de pulled zalm erbovenop en garneer met de pistachenootjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1548 Kj
Calorieën
367 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
14 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
29 gram