Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bloemkool met zoete-aardappelwedges

Geroosterde bloemkool met zoete-aardappelwedges

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 el olijfolie
  • 4 zoete aardappels (750 g)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 Spaanse chorizo (pak à 200 g), gesneden
  • ½ bakje verse koriander (à 20 g)
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 el zoete chilisaus
  • EXTRA 1 of 2 bakplaten, bakpapier
Geroosterde bloemkool met zoete-aardappelwedges product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 C
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van circa 3-4 cm. Snijd ook de stelen in stukjes van dezelfde grootte. Hussel ze om in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Spreid ze uit over een bakplaat bekleed met bakpapier
  3. Schil de zoete aardappels en snijd ze over de lengte doormidden. Snijd de helften in partjes van 1,5 centimeter. Hussel ze om in een kom met de rest van de olijfolie, paprikapoeder en chorizo. Verdeel over een tweede bakplaat met bakpapier en rooster de bloemkool en zoete- aardappelpartjes 30 minuten in de oven
  4. Maak ondertussen een dipsaus. Hak het grootste deel van de takjes koriander fijn. Houd de rest apart om te garneren. Roer de gehakte koriander om in een kom met de crème fraîche en chilisaus
  5. Serveer de geroosterde bloemkool en zoete aardappel op een bord of grote schaal met de dipsaus erbij en garneer met de koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 725
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 53 g
  • Vet 46 g