
Geroosterde bloemkool met zoete-aardappelwedges
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
1 bloemkool
4 el olijfolie
4 zoete aardappels (750 g)
1 el paprikapoeder
1 Spaanse chorizo (pak à 200 g), gesneden
½ bakje verse koriander (à 20 g)
125 ml crème fraîche
4 el zoete chilisaus
EXTRA 1 of 2 bakplaten, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C
Snijd de bloemkool in kleine roosjes van circa 3-4 cm. Snijd ook de stelen in stukjes van dezelfde grootte. Hussel ze om in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Spreid ze uit over een bakplaat bekleed met bakpapier
Schil de zoete aardappels en snijd ze over de lengte doormidden. Snijd de helften in partjes van 1,5 centimeter. Hussel ze om in een kom met de rest van de olijfolie, paprikapoeder en chorizo. Verdeel over een tweede bakplaat met bakpapier en rooster de bloemkool en zoete- aardappelpartjes 30 minuten in de oven
Maak ondertussen een dipsaus. Hak het grootste deel van de takjes koriander fijn. Houd de rest apart om te garneren. Roer de gehakte koriander om in een kom met de crème fraîche en chilisaus
Serveer de geroosterde bloemkool en zoete aardappel op een bord of grote schaal met de dipsaus erbij en garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
725 kcal
Vetten
46 gram
Koolhydraten
53 gram
Eiwitten
19 gram