Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bloemkool salade met granaatappelpitjes

Geroosterde bloemkool salade met granaatappelpitjes

Ingrediënten

  • 2 stuks bloemkool
  • 2 stuks rode uien
  • 600 gram radijsjes
  • 6 stuks perziken
  • 1 bosje platte peterselie
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 stuk citroen
  • 100 gram granaatappelpitten
Geroosterde bloemkool salade met granaatappelpitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Snijd de bloemkool in roosjes. Pel en snijd de rode ui in partjes. Snijd de de radijs doormidden en de perziken in partjes. Snijd de peterselie grof en rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Pers de citroen.
  3. 3. Verspreid de bloemkool en de rode ui op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met een scheutje olie en versgemalen zwarte peper. Rooster in de oven voor 10 minuten.
  4. 4. Laat afkoelen en voeg de radijsjes, de perziken, de peterselie, de citroensap, de granaatappelpitjes en een scheutje olijfolie toe. Meng tot een salade.
  5. 5. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 262
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 35 g
  • waarvan suikers 27
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 11