
Geroosterde bloemkool salade met granaatappelpitjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks bloemkool
2 stuks rode uien
600 gram radijsjes
6 stuks perziken
1 bosje platte peterselie
40 gram pijnboompitten
1 stuk citroen
100 gram granaatappelpitten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd de bloemkool in roosjes. Pel en snijd de rode ui in partjes. Snijd de de radijs doormidden en de perziken in partjes. Snijd de peterselie grof en rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Pers de citroen.
3. Verspreid de bloemkool en de rode ui op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met een scheutje olie en versgemalen zwarte peper. Rooster in de oven voor 10 minuten.
4. Laat afkoelen en voeg de radijsjes, de perziken, de peterselie, de citroensap, de granaatappelpitjes en een scheutje olijfolie toe. Meng tot een salade.
5. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1104 Kj
Calorieën
262 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
27 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie