Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bloemkool uit de oven met parelcouscous

Geroosterde bloemkool uit de oven met parelcouscous

Ingrediënten

  • 1 stuk Bloemkool
  • 1 eetlepel Za'atar
  • 200 gram Parelcouscous
  • 1 stuk Courgette
  • 75 gram Rozijnen
  • 200 gram Cherrytomaten
  • 6 stuks Zongedroogde tomaten op olie
  • 12 stuks Groene olijven zonder pit
  • 100 gram Witte kaas
  • 1 bosje Koriander
  • 1 stuk Citroen, de rasp
Geroosterde bloemkool uit de oven met parelcouscous  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de bladeren van de bloemkool en leg apart. Snijd de bloemkool in acht parten. Besprenkel de bloemkool parten en bladeren met olijfolie, zeezout en de za’atar. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten in de oven tot de bloemkool beetgaar en goudbruin is.
  2. 2. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en snijd de courgette in kleine blokjes van 1 x 1 cm. Bak de courgetteblokjes in 8-10 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Laat de rozijnen wellen in heet water en snijd de cherrytomaten in kwarten. Hak de zongedroogde tomaten fijn en de olijven grof. Verbrokkel de feta en hak de koriander fijn.
  4. 4. Giet de rozijnen af en meng samen met de citroenrasp, courgette, cherrytomaten, zongedroogde tomaten en olijven door de parelcouscous. Breng op smaak met zout en peper.
  5. 5. Haal de bloemkool uit de oven. Serveer de parelcouscous met de bloemkool en garneer met de feta en koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 475
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 61 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8