

Geroosterde bloemkool uit de oven met parelcouscous
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Overig
10.46 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Bloemkool
1 eetlepel Za'atar
200 gram Parelcouscous
1 stuk Courgette
75 gram Rozijnen
200 gram Cherrytomaten
6 stuks Zongedroogde tomaten op olie
12 stuks Groene olijven zonder pit
100 gram Witte kaas
1 bosje Koriander
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de bladeren van de bloemkool en leg apart. Snijd de bloemkool in acht parten. Besprenkel de bloemkool parten en bladeren met olijfolie, zeezout en de za’atar. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten in de oven tot de bloemkool beetgaar en goudbruin is.
2. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en snijd de courgette in kleine blokjes van 1 x 1 cm. Bak de courgetteblokjes in 8-10 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
3. Laat de rozijnen wellen in heet water en snijd de cherrytomaten in kwarten. Hak de zongedroogde tomaten fijn en de olijven grof. Verbrokkel de feta en hak de koriander fijn.
4. Giet de rozijnen af en meng samen met de citroenrasp, courgette, cherrytomaten, zongedroogde tomaten en olijven door de parelcouscous. Breng op smaak met zout en peper.
5. Haal de bloemkool uit de oven. Serveer de parelcouscous met de bloemkool en garneer met de feta en koriander.
Meer recepten in de categorie