Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bloemkoolsalade met kerriesaus

Geroosterde bloemkoolsalade met kerriesaus

Ingrediënten

  • 1 stuk bloemkool
  • 1 stuk rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 stuks sinaasappels
  • 100 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 410 gram kikkererwten
  • 75 gram rucola
Geroosterde bloemkoolsalade met kerriesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Leg de bloemkool en paprika op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Verdeel het venkelzaad erover en meng alles goed door elkaar. Rooster 25 minuten in de oven.
  2. Snijd de schil van de sinaasappels af en snijd het het vruchtvlees in partjes.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan rondom goudbruin en hak grof.
  4. Meng kerriepoeder met de yoghurt tot een egale saus.
  5. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en meng de rucola en de geroosterde groenten erdoor.
  6. Verdeel de salade over de borden, garneer met de hazelnoten en serveer met de kerriesaus.
  7. Tip: Lekker met granaatappelpitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 367
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 26 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 13