
Geroosterde bloemkoolsalade met kerriesaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk bloemkool
1 stuk rode paprika
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel venkelzaad
2 stuks sinaasappels
100 gram hazelnoten
2 eetlepels kerriepoeder
4 eetlepels yoghurt
410 gram kikkererwten
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Leg de bloemkool en paprika op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Verdeel het venkelzaad erover en meng alles goed door elkaar. Rooster 25 minuten in de oven.
2. Snijd de schil van de sinaasappels af en snijd het het vruchtvlees in partjes.
3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan rondom goudbruin en hak grof.
4. Meng kerriepoeder met de yoghurt tot een egale saus.
5. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en meng de rucola en de geroosterde groenten erdoor.
6. Verdeel de salade over de borden, garneer met de hazelnoten en serveer met de kerriesaus.
Tip: Lekker met granaatappelpitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1545 Kj
Calorieën
367 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie