Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bospeentjes met kruidenolie

Geroosterde bospeentjes met kruidenolie

Geroosterde bospeentjes met kruidenolie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bos bospeen
  • 6 el olijfolie
  • 3 el verse kruiden, bijv. peterselie, ­bieslook en kervel, fijngehakt
  • bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220ºC. Snijd de worteltjes van de bos, maar laat nog een klein stukje van het groen zitten. Schil ze met een dunschiller. Snijd dikke wortels in de lengte door. Verdeel de worteltjes over de bakplaat en ­besprenkel met 2 el olijfolie.
Rooster de worteltjes in de voorverwarmde oven in 25 minuten mooi bruin en knapperig gaar.
Meng voor de kruidenolie de kruiden door de resterende 4 el olijfolie.
Leg de geroosterde worteltjes op een schaal en besprenkel met de kruidenolie. Bestrooi met peper naar smaak.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
11 g
vet
23 g
Kcal
265