Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bospeentjes met kruidenolie

Geroosterde bospeentjes met kruidenolie

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • 6 el olijfolie
  • 3 el verse kruiden, bijv. peterselie, ­bieslook en kervel, fijngehakt
  • bakplaat bekleed met bakpapier
Geroosterde bospeentjes met kruidenolie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 220ºC. Snijd de worteltjes van de bos, maar laat nog een klein stukje van het groen zitten. Schil ze met een dunschiller. Snijd dikke wortels in de lengte door. Verdeel de worteltjes over de bakplaat en ­besprenkel met 2 el olijfolie.
  2. Rooster de worteltjes in de voorverwarmde oven in 25 minuten mooi bruin en knapperig gaar.
  3. Meng voor de kruidenolie de kruiden door de resterende 4 el olijfolie.
  4. Leg de geroosterde worteltjes op een schaal en besprenkel met de kruidenolie. Bestrooi met peper naar smaak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 265
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 11 g
  • Vet 23 g