Geroosterde groenten met aardappel en kabeljauw - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde groenten met aardappel en kabeljauw

Geroosterde groenten met aardappel en kabeljauw

Geroosterde groenten met aardappel en kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g pastinaak, geschild
  • 250 g winterpeen (biologisch), geschild
  • 500 g Gourmande aardappelen, schoongeboend
  • 8 sjalotten, gepeld
  • 250 g (rauwe) rode biet, geschild en in parten
  • 3 el milde olijfolie
  • 4 stukken kabeljauwfilet (à ± 130 g, MSC)
  • 150 g tapenade tomaat
  • 1 citroen (biologisch), in parten
  • EXTRA bakpapier, ovenschaal
Bereiden
Breng een ruime pan water aan de kook en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snij de pastinaak en de wortel in de lengte in parten. Doe ze in de pan met kokend water en kook ze 2 min. Neem ze uit de pan, laat uitlekken en leg op de bakplaat. Halveer de aardappelen in de lengte. Kook ze 5 min. met de sjalotten in hetzelfde water uit stap 1 en schep bij de penen op de bakplaat. Kook dan de bieten er 2 min. in en schep op de bakplaat.
Besprenkel alles met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de groenten ± 35 min. in de oven. Schep ze halverwege een keer om.
Leg ondertussen de vis in de ovenschaal en verdeel de tapenade erover. Schep alles voorzichtig om, zodat de vis rondom een laagje tapenade krijgt. Laat een paar minuten staan.
Neem 10 min. voor het einde van de baktijd van de groenten, de bakplaat met groenten uit de oven. Leg de vis op de groenten en zet alles nog 10 min. in de oven. Verdeel de groenten en vis over de borden en serveer met een partje citroen.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
44 g
vet
20 g
Kcal
500