
Geroosterde groenten met aardappel en kabeljauw
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
250 g pastinaak, geschild
250 g winterpeen (biologisch), geschild
500 g Gourmande aardappelen, schoongeboend
8 sjalotten, gepeld
250 g (rauwe) rode biet, geschild en in parten
3 el milde olijfolie
4 stukken kabeljauwfilet (à ± 130 g, MSC)
150 g tapenade tomaat
1 citroen (biologisch), in parten
EXTRA bakpapier, ovenschaal
Bereidingswijze
Breng een ruime pan water aan de kook en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snij de pastinaak en de wortel in de lengte in parten. Doe ze in de pan met kokend water en kook ze 2 min. Neem ze uit de pan, laat uitlekken en leg op de bakplaat. Halveer de aardappelen in de lengte. Kook ze 5 min. met de sjalotten in hetzelfde water uit stap 1 en schep bij de penen op de bakplaat. Kook dan de bieten er 2 min. in en schep op de bakplaat.
Besprenkel alles met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de groenten ± 35 min. in de oven. Schep ze halverwege een keer om.
Leg ondertussen de vis in de ovenschaal en verdeel de tapenade erover. Schep alles voorzichtig om, zodat de vis rondom een laagje tapenade krijgt. Laat een paar minuten staan.
Neem 10 min. voor het einde van de baktijd van de groenten, de bakplaat met groenten uit de oven. Leg de vis op de groenten en zet alles nog 10 min. in de oven. Verdeel de groenten en vis over de borden en serveer met een partje citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
500 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
30 gram