

Geroosterde groenten volkorenpasta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
7.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Mini penne volkoren
1 stuk Courgette
2 stuks Paprikamix
1 stuk Uien
250 gram Cherrytomaten
2 tenen Knoflook
2 eetlepel Olijfolie mild
2 eetlepel Tomatenpuree
50 gram Parmigiano
10 gram Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte).
2. Snijd de courgette en paprika in blokjes, de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Verdeel deze groenten samen met de knoflook in een ovenschaal. Meng de olijfolie er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 minuten af in de oven, tot de groenten geroosterd zijn.
3. Kook intussen de penne tot dit al dente is.
4. Doe de groenten in een koekenpan en voeg de tomatenpuree toe, bak dit 2 tot 3 minuten mee. Voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas en 2 juslepels pastawater toe en roer door. Voeg de gekookte pasta toe en meng door.
5. Snijd intussen de basilicum fijn en voeg dit ook aan de pasta toe. Meng een laatste keer door en dien dan op. Garneer optioneel met wat extra Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie