Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde hele bloemkool met knoflookaardappelen

Geroosterde hele bloemkool met knoflookaardappelen

Ingrediënten

  • 2 stuks bloemkool
  • 100 gram roomboter
  • 6 takjes tijm
  • 100 gram amandelen
  • 1000 gram aardappelen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 stuks rode uien
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 stuk citroen
Geroosterde hele bloemkool met knoflookaardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snijd de rode ui in ringen. Kneus 2 tenen knoflook en pel en pers 2 tenen knoflook. Hak de amandelen grof, rits de blaadjes van de tijm, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Verwijder de bladeren van de bloemkool, verwijder voorzichtig zoveel mogelijk van de stam maar zorg dat de bloemkool heel blijft.
  3. Verdeel de rode ui en de gekneusde knoflook over een ingevette ovenschaal en leg hier de bloemkool bovenop.
  4. Smelt de boter in een steelpannetje samen met de paprikapoeder, de helft van de tijm en de helft van de geperste knoflook.
  5. Schenk de witte wijnazijn en het citroensap over de bloemkolen heen en bestrijk vervolgens met het botermengsel. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en bak 60 minuten in de oven. Haal na 50 minuten de ovenschaal uit de oven, verwijder de aluminiumfolie, besprenkel de bloemkool met de citroenrasp en de overgebleven tijm en bak nog eens 10 minuten in de oven.
  6. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 20 minuten en giet af.
  7. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappelen samen met de resterende knoflook in 10 minuten gaar en knapperig.
  8. Snijd de geroosterde bloemkool in plakken, serveer met de knoflookaardappelen en garneer met de amandelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 546
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 61 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 17