
Geroosterde hele bloemkool met knoflookaardappelen
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
2 stuks bloemkool
100 gram roomboter
6 takjes tijm
100 gram amandelen
1000 gram aardappelen
2 theelepels paprikapoeder
4 teentjes knoflook
2 stuks rode uien
2 eetlepels witte wijnazijn
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in ringen. Kneus 2 tenen knoflook en pel en pers 2 tenen knoflook. Hak de amandelen grof, rits de blaadjes van de tijm, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Verwijder de bladeren van de bloemkool, verwijder voorzichtig zoveel mogelijk van de stam maar zorg dat de bloemkool heel blijft.
3. Verdeel de rode ui en de gekneusde knoflook over een ingevette ovenschaal en leg hier de bloemkool bovenop.
4. Smelt de boter in een steelpannetje samen met de paprikapoeder, de helft van de tijm en de helft van de geperste knoflook.
5. Schenk de witte wijnazijn en het citroensap over de bloemkolen heen en bestrijk vervolgens met het botermengsel. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie en bak 60 minuten in de oven. Haal na 50 minuten de ovenschaal uit de oven, verwijder de aluminiumfolie, besprenkel de bloemkool met de citroenrasp en de overgebleven tijm en bak nog eens 10 minuten in de oven.
6. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, kook de aardappelen 20 minuten en giet af.
7. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappelen samen met de resterende knoflook in 10 minuten gaar en knapperig.
8. Snijd de geroosterde bloemkool in plakken, serveer met de knoflookaardappelen en garneer met de amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2300 Kj
Calorieën
546 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie