
Geroosterde kip met feta aardappeltjes en spinaziesalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
29.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gegrilde hele kip
600 gram Geroosterde aardappelen
1 stuk Courgette
1 stuk Sjalot
100 gram Witte kaas
1 bosje Peterselie
300 gram Spinazie
2 eetlepel Balsamico crema
1 bosje Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de kip 40 minuten in de oven. Voeg na 20 minuten ook de aardappelen toe.
2. Verwijder ondertussen de uiteindes van de courgette. Halveer de courgette in de lengte en snijd schuine plakken van 0,5-1 centimeter dik. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de courgetteplakjes goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
3. Snijd de sjalot in flinterdunne ringen en bewaar in ijswater tot gebruik. Verbrokkel de feta en hak de peterselie fijn.
4. Haal de kip uit de oven en laat iets rusten. Haal de aardappeltjes uit de oven en meng met de gehakte peterselie en verbrokkelde feta. Laat de sjalot uitlekken. Meng de spinazie met de balsamico crema en voeg dan de basilicumblaadjes, courgette en de sjalotringen. Serveer de geroosterde kip op een grote schaal met de aardappeltjes en salade ernaast.
Meer recepten in de categorie